Handlingsprogram för Malmö

Arbetarpartiets målsättning är att ställa upp i kommunvalet 2018 här i Malmö

Vi är inget riksdagsparti.
Vi finns dock på en rad orter runt om i Sverige. Och vi har blivit invalda i Umeå kommunfullmäktige sju gånger sedan 1991. Skälet är att vi alltid stått på arbetarnas och de arbetslösas sida.

Skrytprojekt som Malmö Live bidrar till segregeringen i Malmö
Skrytprojekt av typen ”Malmö Live” finns även i Umeå. Vi har sett det som vår plikt att bekämpa dessa. Vår politik har gått ut på att medborgarnas skattepengar istället ska satsas på basverksamheter som för- och grundskola, äldreomsorg, upprustning av gamla bostäder samt byggande av nya bostäder. En sådan politik leder även till fler jobb i kommunen. Detta gäller för Malmö precis som det gäller i Umeå. När pengarna satsas på skrytprojekt istället för på basverksamheter förhindras upprustningen av slitna bostadsområden. Detta bidrar till att segregeringen består – och till och med förstärks.

Vi kommer att utmana makthavarna här i Malmö precis som vi har utmanat makthavarna i Umeå under 24 år. Vi anser att det är politiskt kriminellt att satsa 1 300 miljoner på konserthuset ”Malmö Live”- för att gynna en inflytelserik hotellägare. Och ALLA partier i Malmö är helt eller delvis ansvariga för detta storhetsvansinniga projekt. Moraliskt sett innebär detta en stöld av malmöbornas pengar – som istället kunde ha använts till utbildning, vård, bostäder och jobb. Hela affären gränsar till korruption.

Vårt mål är att etablera oss i Malmö.

Vi menar allvar med att utmana Malmös makthavare. Vi tänker inte vänta till valet 2018. Vår utmaning börjar här. Och nu.

Vi behöver din hjälp.
Kontakta oss – idag!

Arbetarpartiets politik för Malmö – i sex punkter

Comments are closed.